2021-05-18 08:19:58• hírek • Bede Emőke

146 utassal a fedélzeten szállt fel az első Párizsba tartó járat

Május 16-án első alkalommal szállt fel a francia fővárosból a HiSky légitársaság legújabb vasmadara, célállomása pedig a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér volt.

Az utasszállító vasárnap 12:56-kor szállt fel Párizsból, visszafelé pedig 14:32-kor indult, nem kevesebb mint 146 utassal a fedélzeten. A járat pilótája Iulian Scorpan volt, aki nem mellesleg magának a légitársaságnak igazgatói tisztségét is beölti. A repülőgép jelenleg Szatmárnémeti és Párizs között teremt kapcsolatot, de hamarosan a németországi Frankfurttal is ez a gép jelenti majd a közvetlen összeköttetést.


„Reméljük, hogy minél gyakrabban láthatjuk majd a gépet a szatmári reptéren, és mind a szatmáriak, mind a szomszédos megyék és országok lakossága él majd az általa biztosított lehetőséggel. Az utasainknak minél kényelmesebb és hozzáférhetőbb utazási szolgáltatásokat szeretnénk biztosítani, hisz célunk, hogy nagyon gyorsan, modern körülmények között juthassanak el Európa nagyvárosaiba” – nyilatkozta Mihai Patrascu, a reptér igazgatója.


Az YR-BEE lajstromjelű, 180 ülőhelyes Airbus A320 immár a harmadik ilyen modell a légitársaság tulajdonában. Meghajtásáról két IAE V2527-A5 motor gondoskodik, 900 km/h-s utazósebességgel pedig mintegy 5700 km megtételére képes leszállás nélkül.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: